Karl Emil Andersen 1952 – 2013

Karl Emil med en af sine utallige præmier.

Karl Emil med en af sine utallige præmier.


Jeg begiver mig normalt ikke af med mindeord, men nu har chokket over meddelelsen om Karl Emils død fortaget sig lidt, og sådan en Guds benådet lystfisker må have et ord med på vejen.
Jeg kendte ikke Karl Emil specielt “dybt”, men gennem de sidste årtier har jeg mødt ham utallige gange ved diverse fiskevande, og jeg er hver gang blevet en smule klogere på fiskeriet i Thy. Om det var ved Bromølle mange år tilbage, til Geddedag i maj, på efterårskysten ved Svaleklit, revet i Klimøller, molen ved Hanstholm, Put and take premiere i Ræhr – jeg kunne blive ved – så kunne man møde Karl Emil.
Karl Emil øste altid gavmildt af sin store viden om de lokale fiskepladser, optimale vejrforhold, nye fluemønstre til netop den og den fiskeplads, specielle gedde-rigs, det mest optimale grej osv – og med den mængde fisk han kunne få på land skulle man da være et skarn ikke at høre efter – og jeg har lært rigtig meget gennem de mange år vores veje krydsedes ved vandet.
Karl Emils tilgang til lystfiskeriet var alt andet end hemmelighedskræmmeri, fanatisk purisme og fastlåst tankegang – nej, her var der virkelig tale om uddeling af “guldkorn”, alsidighed og kreativitet! Dét er jeg ikke den eneste, der erfarede, hvilket også gjorde Karl Emil til en yderst respekteret fisker. Denne tilgang til fiskeriet er jeg sikker på, at Karl Emils søn, Flemming, vil føre videre.
Karl Emil fiskede stort set altid sammen Flemming. Man mødte altid “Far og Søn”, “Karl Emil og Flemming” eller “Flemming og Karl Emil”. Der var vel det man nærmest kan kalde en fiskemæssig symbiose mellem de to – på lang afstand kunne de kommunikere indforstået med små håndtegn og fakter, og på tæt hold var der en ordknap indforståethed.. Dette far-søn makkerskab sluttede tidligt lørdag morgen ved en af Karl Emils favoritpladser – stranden ved revet i Klitmøller, og jeg kan slet ikke forstille mig den sorg og det savn de efterladte, og især Flemming, må føle.

Æret været Karl Emils minde.

Dette indlæg blev udgivet i Klubnyt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.